Luxury En-suite Expansion Over Existing Athletic Court

Every Home Has a Story to Tell

This beautiful home was originally built by Gonyea Custom Homes in 2018. After living in the home for a few years, our clients found they desired a larger owners’ suite and en-suite space to better fit their needs. The Gonyea Transformations team constructed a design that expanded their owners’ suite over their existing athletic court to create a more spacious, luxury ensuite bath with a double vanity, larger shower, extra storage, and windows to bring in beautiful natural light. The team also created a new expansive walk-in closet with exceptional storage. Explore below to see the gorgeous transformation and to learn more about the project.

Full Home Transformation

Swipe or click into slideshow to explore the whole addition.

Home Transformation Process

Budget: $297,000 - $322,000

Swipe or click into each slideshow to explore the project.

Floor Plan

The “before” floor plan shows the original layout of the owners’ suite with en-suite bath and the 2 walk-in closets. The “after” floor plan shows an expanded owners’ suite over the athletic court below. The owners’ walk-in-closet expands in an “L” shape around the new, larger ensuite bath. The third image shows an exterior “before” and “after” of the addition over the existing athletic court.

Progress Photos

These photos show the construction of the addition. Our team had to create a strategic plan to expand within the existing home while preserving and not disrupting the original athletic court ceiling and surrounding areas.

Before & After Photos

Scroll through to experience the “before” & “afters” of the luxury owners’ suite and closets. With the expansion of the ensuite bath, our team was able to create a large double vanity that eliminated the original back-to-back design, allowing better flow and movement through the space.

We Can't Wait to Enhance Your Home

Call us today at 763-317-8837 or use the form below to contact us online. Let’s create something beautiful together.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.